TRIP WebSzínháza

A pandémia egyik legfájóbb mellékhatása a színházak ideiglenes bezárása volt.

 

Batthyány térnél horgonyzó TRIP hajó – amely Budapest egyik legfrissebb kulturális színtere, műfaji határokon átívelő összművészeti előadótere – felismerte, hogy bárhová, bárkihez el tudja juttatni a kulturális tartalmait online – így a 2021/22-es évadban egy új repertoárt is kínál, kifejezetten a virtuális térre tervezve. Az évadban a TRIP Hajó saját platformján, a www.webszinhaz.com oldalon közvetíti élő és rögzített színházi előadásait, irodalmi estjeit, táncelőadásait, koncertjeit.


A TRIP film/színházi előadásain a képi és hangbeli megvalósítás minden esetben az adott előadás világához kapcsolódik, azonban nem egyeznek meg a színházi felvételekkel: számos eredeti képkivágással, a színház világában szokatlan kamerapozíciók, a helyszíni koncerthez hasonlóan rétegzett nézői élményt hoz el a nézők otthonába. A streamelt előadásaink élő közvetítések, megőrizve a színházi élmény jelenidejűségét, de az előadás premierje után lehetőség lesz rögzített felvételként a későbbiekben is megnézni azt a webszinhaz.com műsortárában. A TRIP Hajó előadásai belföldről és külföldről egyaránt elérhetőek. Munka után, az otthoni, biztonságos környezetben és kényelemben, megfelelő sávszélesség mellett asztali gépen, notebookon, valamint a teljes felhasználói élményhez a készülék csatlakoztatásával okostévén is élvezhetitek az élő adást. 


A fenti képen: Duda Éva Társulat: PRIZMA című előadásából van részlet


A bárhol, bármikor elérhető koncert- és színházélményről számos, már külföldön is ismert művész, társulat gondoskodik a pandémia alatt:

 

  • Lovasi András exkluzív szerzői estjén előkerülnek a szerző legújabb művei
  • Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje egy valódi unikális összművészeti produkció, amely izgalmas szellemi kaland és felhőtlen szórakozást ígér a nézők számára
  • De ne feledkezzünk meg a Pál Utcai Fiúk farsangi koncertjéről, Pataky Klári és Duda Éva társulatának fantasztikus performanszairól, vagy a pandémia következményeit vizsgáló Vírus TV-ről sem!


A világon egyedülálló módon, a járvány miatti korlátozó intézkedések bevezetése után a TRIP azonnal megalapította az Első Magyar Karantén-Színházat. Több tízmilliós elérése volt a hírnek, több százezer néző tekintette meg az előadásokat 48 országból, a világ minden pontjáról; a Reuters és a The New York Times cikkei után a China Global TV Network stábja is tudósított a hajóról. "A művészetnek segíteni kell az események feldolgozásában, kezelésében, és mintákat kell adnia arra, hogyan lehet tovább lépni" - vallja Magács László, a TRIP igazgatója. 


Az elmúlt egy év igazolta, hogy az online forma mindenki számára elérhetővé teszi a minőségi szórakozás lehetőségét és azt, hogy a vészterhes időkben is össze tudja hozni az embereket a színház, a zene, a kultúra. A hajóra még a korlátozások feloldása után sem tud mindenki eljutni, de a TRIP  csapata felismerte, hogy az online térben a kultúrát el tudjuk juttatni bárhová, bárkihez - legyen szó Magyarország távolabbi vidékeiről vagy a világ bármely tájáról! 


  A képen Hegedűs D Géza színművész látható a Ilf/Petrov-Ratkóczi/Závada/Vecsei: Tizenkét szék című darabban. Miben kérjük támogatásotokat? 

 

Megtapasztaltuk, milyen az önkéntes munka, és milyen önzetlenül dolgoztak velünk a művészek. Azonban az előadóművészeti szakmán belül több ezer ember egzisztenciája került veszélybe; az ő áldozatvállalásukra épülő modell nem tartható fenn sokáig. Ezért a lehető legtöbb támogatóra van szükségünk, akikkel a működésünk fenntartása mellett a fellépő művészeket is támogatni tudjuk - a szakmai foglalkoztatás mentális hozadéka legalább olyan fontos, mint a megélhetés alapvető biztosítása. 


Olyan támogatókat, WebSzínház-társalapítókat keresünk, akikkel a zene és a színház közös nyelvünk, és akik hozzájárulnak a kultúra nem csupán műfaji, de fizikai és földrajzi határok nélküli közvetítéséhez is.Új szövetségek köttettek. Szinte a teljes magyar kulturális szcénából érkeztek szereplők.Miért legyél a támogatónk?


  • 5.000 - 10.000 Ft: Neved felkerül a TRIP hajó Támogatói Falára.
  • 10.000 - 100.000 Ft: VIP meghívást kapsz támogatói rendezvényeinkre és zártkörű, exkluzív előadásra invitálunk. 
  • 100.000 - 1.000.000 Ft: A fentieken túl névre szóló TRIP hűségkártyát adunk, amely 20% kedvezményt biztosít a TRIP hajó összes programjára. Közönségtalálkozóval egybekötött exkluzív előadásra invitálunk a TRIP művészeinek társaságában.
  • 1.000.000 Ft feletti támogatás esetén egyedi támogatói csomagjaink közül választhatsz, amelyek tartalmi és helyszíni megjelenéseket, továbbá médiakampányban való szereplést biztosítanak a vállalat/intézmény számára. Partnertalálkozóid unikális helyszíne lehet a TRIP hajó Panorámaterme és terasza. A fentieken túl szabadon átruházható támogatói jegyeket is biztosítunk előadásainkra. 
  • 5.000.000 Ft feletti támogatás esetén a TRIP főtámogatója lehetsz. Főtámogatóként kiemelt tartalmi és helyszíni megjelenéseket, továbbá médiakampányban való szereplést biztosítunk. Ügyfélrendezvényhez a hajó Panorámatermén és teraszán túl cateringet és italcsomagot is biztosítunk.


Vállalati/intézményi felhívásunk kapcsán keress minket a szervezes@tripart.hu e-mail címen!

 

Legyél Te is WebSzínház-alapító! Ha Neked is fontos a kulturális értékek teremtése és terjesztése, a közreműködő művészek tiszteletdíjának biztosítása, akkor támogass minket!

Senki se maradjon kultúra nélkül: építsünk globális nézőteret! WebSzínházzá alakul az Első Magyar Karanténszínház! A járványhelyzet óriási problémákat hozott, de új lehetőséget is teremtett. Híres színészek és zenészek mellé társulj alapítóként!

Kampánygazda:
Magács László
Kampánygazda szervezete:
TRIP / Angolnyelvű Színház Alapítvány
Minimum cél:
10 000 000 HUF
Legkisebb támogatási összeg:
5 000 HUF
Legutolsó támogatás:
5 000 HUF
Legutolsó támogatás ideje:
2021.06.26. 16:37

Eddig összegyűlt támogatás:

3 652 722 HUF

36.5%

Hátralévő napok száma: 17

Kampány lejáratának dátuma: 2021.07.30.

Támogatók száma: 67