TRIP WebSzínháza

A Batthyány térnél horgonyzó TRIP hajó Budapest egyik legfrissebb kulturális színtere, műfaji határokon átívelő összművészeti előadótere. Az 1937-ben épült páratlan panorámájú Duna-tengerjáró hajón 2019 szeptembere óta 163 magyar és angol nyelvű előadást mutattunk be, amelyeket több mint 15.000 néző látott. Missziónk, hogy a magyar kultúrát együtt vigyük a világszínpadra, és eljuttassuk a lehető legszélesebb közönségnek. Csatlakozz hozzánk!


A kortárs művészeti térben a színház, a cirkusz, a film, a tánc és a zene nemcsak harmonikus egységben szolgálja a közönséget, hanem kreatív összeolvadásukból olyan produkciók jönnek létre, amelyek átlépik a hagyományos művészeti korlátokat.


A fenti képen Szabó Borbála: Rizikócsoport című előadásának olvasópróbája látható; Péterfy Bori, Ténei Petra és Jenővári Miklós szereplésével. 


Koncertszínházi sorozatunkat bizonyára ismered, de ha még nem, akkor örömmel mutatjuk be Neked:


 • a 30Y frontemberének, Beck Zoltánnak önálló estjét, A nemzedék nélküli embert, amelyet eddig 4 alkalommal játszott a hajón. 
 • Ilf-Petrov 12 székét, amelyet a Ratkóczi Huba zeneszerző, Závada Péter író és Vecsei H. Miklós, a Vígszínház színésze álmodott újra. 
 • Ha még új vagy a műfajban, a Rejtő Jenő - Budapest bár - Keresztes Tamás - Divinyi Réka alkotócsapat hamarosan debütáló előadása, a 14 karátos autó biztosan a kedvenced lesz.


Cirkusszínházi sorozatunk a hagyományos cirkuszt ötvözi a színházzal, a képzőművészettel, a kortárs tánccal, és a mai elektronikus zenével.


Tánckedd sorozatunkban minden kedd estetáncelőadásokat mutatunk be a hajón. Résztvevő előadók és társulatok:


 • Batarita
 • Duda Éva Társulat
 • Fehér Ferenc
 • Gergye Krisztián Társulata
 • Góbi Rita Társulat
 • Grecsó Zoltán
 • Hámor József - Gangaray
 • TranzDanz
 • Maday Tímea Kinga
 • Pataky Klári Társulat
 • PR Evolution Dance Company


     A képen Duda Éva táncművész látható. Fotós: Dömölky DánielSzáznál több művészünk virtuális társulata határozza meg a hajó arculatát. Összefogásunk egy új minőséget teremt.A világon egyedülálló módon, a járvány miatti korlátozó intézkedések bevezetése után a TRIP azonnal megalapította az Első Magyar Karanténszínházat. Több tízmilliós elérése volt a hírnek, és több százezer néző tekintette meg az előadásokat 48 országból, a világ minden pontjáról: a Reuters és a The New York Times cikke után a China Global TV Network stábja is tudósított a hajóról. "A művészetnek segíteni kell az események feldolgozásában, kezelésében, és mintákat kell adnia arra, hogyan lehet tovább lépni" - vallja Magács László, a TRIP igazgatója. 


Az elmúlt két hónap igazolta, hogy az online forma mindenki számára elérhetővé teszi a minőségi szórakozás lehetőségét, és azt, hogy a vészterhes időkben is össze tudja hozni az embereket a színhz, a zene, a kultúra. A hajóra még a korlátozások feloldása után sem tud mindenki eljutni, de a TRIP  csapata felismerte, hogy az online térben a kultúrát el tudjuk juttatni bárhová, bárkihez - legyen szó Magyarország távolabbi vidékeiről vagy a világ bármely tájáról.Új szövetségek köttettek. Szinte a teljes magyar kulturális szcénából érkeztek szereplők:


 • Karanténdráma-versenyt indítottunk a Litera Irodalmi Portállal, amelyben olyan írók pályaműveit dolgoztuk fel, mint Szabó Borbála vagy Tóth Krisztina.
 • Websorozatot készítünk független alkotókkal,: Láng Annamarival, Tenki Dalmával, Rába Rolanddal és Simon Zoltánnal.
 • A magyar kultúrát bemutató esteket készítünk angol nyelven a Budapesten dolgozó külföldi előadókkal: Rebecka Johnston, Alexis Latham, Owen Good, Roderick Hill.Létrejött egy új repertoár. A karantén alatti működésünket övező óriási érdeklődés arra késztetett minket, hogy a helyzet normalizálódása után is folytassuk. Miben kérjük támogatásotokat? 


Megtapasztaltuk, milyen az önkéntes munka, és milyen önzetlenül dolgoztak velünk a művészek. Azonban az előadóművészeti szakmán belül több ezer ember egzisztenciája került veszélybe; az ő áldozatvállalásukra épülő modell nem tartható fenn sokáig. Ezért a lehető legtöbb támogatóra van szükségünk, akikkel a működésünk fenntartása mellett a fellépő művészeket is támogatni tudjuk - a szakmai foglalkoztatás mentális hozadéka legalább olyan fontos, mint a megélhetés alapvető biztosítása. 


Olyan támogatókat, webszínház-társalapítókat keresünk, akikkel a zene és a színház közös nyelvünk, és akik hozzájárulnak a kultúra nem csupán műfaji, de fizikai és földrajzi határok nélküli közvetítéséhez is.


Vállalati/intézményi felhívásunk kapcsán keress minket a szervezes@tripart.hu e-mail címen!


 Legyél Te is WebSzínház-alapító! Ha Neked is fontos a kulturális értékek teremtése és terjesztése, a közreműködő művészek tiszteletdíjának biztosítása, akkor támogass minket!Miért legyél a támogatónk?


 • 5.000 - 10.000 Ft: Neved felkerül a TRIP hajó Támogatói Falára.
 • 10.000 - 100.000 Ft: VIP meghívást kapsz támogatói rendezvényeinkre és zártkörű, exkluzív előadásra invitálunk. 
 • 100.000 - 1.000.000 Ft: A fentieken kívül névre szóló TRIP hűségkártyát adunk, amely 20% kedvezmnyt biztosít a TRIP hajó összes programjára. Közönségtalálkozóval egybekötött exkluzív előadásra invitálunk a TRIP művészeinek társaságában.
 • 1.000.000 Ft feletti támogatás esetén egyedi támogatói csomagjaink közül választhatsz, amelyek tartalmi és helyszíni megjelenéseket, továbbá médiakampányban való szereplést biztosítanak a vállalat/intézmény számára. Partnertalálkozóid unikális helyszíne lehet a TRIP hajó Panorámaterme és terasza. A fentieken túl szabadon átruházható támogatói jegyeket is biztosítunk előadásainkra. 
 • 5.000.000 Ft feletti támogatás esetén a TRIP főtámogatója lehetsz. Főtámogatóként kiemelt tartalmi és helyszíni megjelenéseket, továbbá médiakampányban való szereplést biztosítunk. Ügyfélrendezvényhez a hajó Panorámatermén és teraszán túl cateringet és italcsomagot is bittosítunk.


Senki se maradjon kultúra nélkül: építsünk globális nézőteret! WebSzínházzá alakul az Első Magyar Karanténszínház! A járványhelyzet óriási problémákat hozott, de új lehetőséget is teremtett. Híres színészek és zenészek mellé társulj alapítóként!

Kampánygazda:
Magács László
Kampánygazda szervezete:
TRIP / Angolnyelvű Színház Alapítvány
Minimum cél:
10 000 000 HUF
Legkisebb támogatási összeg:
5 000 HUF
Legutolsó támogatás:
5 000 HUF
Legutolsó támogatás ideje:
2020.06.17. 21:15

Eddig összegyűlt támogatás:

560 722 HUF

5%

Hátralévő napok száma: 72

Kampány lejáratának dátuma: 2020.08.30.

Támogatók száma: 40