Első Magyar Karanténszínház

A TRIP hajó Budapest Magyarország legújabb kulturális színtere, kulturális szeretetmárkája. 2019 szeptemberétől működik a Batthyány téren állomásozó, 1937-ben épült Duna tengerjáró veteránhajón. Azóta 163 magyar vagy angol nyelvű előadást több mint 15.000 néző látott. Missziónk a magyar kultúra világszínpadra vitele. Csatlakozz hozzánk!


A TRIP az új kortárs művészeti tér, ahol a színház, a cirkusz, a film, a tánc, a zene nemcsak harmonikus egységben szolgálja a közönséget, hanem a műfajok kreatív összeolvadásából olyan produkciók jönnek létre, amelyek átlépik a hagyományos művészeti korlátokat.


A fenti képen Szabó Borbála: Rizikócsoport című előadásának olvasópróbája látható; Péterfy Bori, Ténei Petra és Jenővári Miklós szereplésével. 


Koncertszínházi sorozatunkat bizonyára ismered:


 • Nosztalgiázhattál már a 30Y frontemberének, Beck Zoltánnak önálló estjén, A nemzedék nélküli emberen, amelyet már 4 alkalommal játszott a hajón. 
 • Láthattad már Ilf-Petrov 12 székét, amelyet a Ratkóczi Huba zeneszerző, Závada Péter költő és Vecsei H. Miklós, a Vígszínház színésze álmodott újra. 
 • Ha még új vagy a műfajban, a Rejtő Jenő - Budapest bár - Keresztes Tamás - Divinyi Réka alkotócsapat hamarosan debütáló előadása, a 14 karátos autó biztosan a kedvenced lesz.


Cirkusszínházi sorozatunk a hagyományos cirkuszt ötvözi a színházzal, a képzőművészettel, a kortárs tánccal, és a mai elektronikus zenével.


Száznál több művészünk virtuális társulata határozza meg a hajó arculatát. Összefogásunk egy új minőséget teremt.Nyitottságunk és kíváncsiságunk és a világunkat alapvetően felforgató pandémia hozta létre az Első Magyar Karanténszínházat elsőként a világon, hogy erre a katasztrofális helyzetre adekvát választ adjon azzal, hogy új felületen – a világhálón -, új minőségben szólítsa meg, és szolgálja ki a kultúrára kiéhezett közönséget speciálisan erre a helyzetre reflektáló tartalommal.Új szövetségek köttettek. Szinte a teljes magyar kulturális szcénából érkeztek szereplők:


 • Karanténdráma-versenyt indítottunk a Literával,
 • Felolvasószínházi sorozatot indítottunk Magyarország különböző társulataiban játszó művészeivel,
 • Websorozatot készítünk független alkotókkal,
 • a magyar kultúrát bemutató esteket készítünk angol nyelven a Budapesten dolgozó külföldi előadókkalLétrejött egy új repertoár. Tanulni fogunk ebből a krízisből, hiszen a működésünket övező óriási érdeklődés arra késztet minket, hogy a helyzet normalizálódása után is folytassuk ezt a műfajt, mert bár nem tud mindenki eljutni a hajónkhoz, rájöttünk, hogy mi a kultúrát el tudjuk juttatni bárhová és bárkihez. Így ez mostantól nem csak lehetőség, hanem kötelesség és szolgálat is. Hozzuk létre az első magyar nemzetközi webszínházat!Miben kérjük támogatásotokat? 

Megtapasztaltuk, milyen önzetlenül, fizetség nélkül dolgoznak velünk a művészek, de ezzel nem élhetünk vissza, hiszen az ő munkájuk és megélhetésük is veszélybe került. 

Ha Neked is fontos a kulturális értékek teremtése és terjesztése, a közreműködő művészek tiszteletdíjának biztosítása, akkor támogass most!S hogy miért lesz ez jó Neked?


 1. Május 5-ig, aki tízezer forinttal támogatja kampányunkat, exklúzív előadásra hívjuk meg. Az előadást egybekötjük egy közönségtalálkozóval, ahol koktélra és reform falatokra invitálunk művészeink társaságában.
 2. Az összes, tízezer és százezer forint közötti támogatónkat a fentieken felül megajándékozzuk egy személyes TRIP ajándékkal és további két, általa választott előadásra szóló jeggyel.
 3. Százezer forint feletti támogatóinknak a fenti szolgáltatásokon felül névre szóló TRIP hűségkártyát adunk, amely a TRIP hajó összes programjára 10-25% kedvezményt biztosít.
 4. Az első száz támogatónknak, aki egymillió forint felett támogatja kampányunkat, a fenti ajánlaton felül 90 főig biztosítjuk a Panorámatermet vagy a teraszt egy általuk választott időpontban, cateringet és italcsomagot is biztosítunk.
 5. Főtámogatóinknak lehetőséget biztosítunk egy-egy előadás vagy a hajó örökbefogadására, névadására


+ Az összes támogatónk neve felkerül a TRIP hajón található támogató falra.


Senki se maradjon kultúra nélkül: építsünk globális nézőteret! E céllal alakult meg az Első Magyar Karanténszínház. A járványhelyzet óriási problémákat hozott, de új lehetőséget is teremtett. Híres színészek és zenészek mellé társulj alapítóként!

Kampánygazda:
Molnár Luca
Kampánygazda szervezete:
Angolnyelvű Színház Közhasznú Alapítvány
Minimum cél:
10 000 000 HUF
Legkisebb támogatási összeg:
5 000 HUF
Legutolsó támogatás:
20 000 HUF
Legutolsó támogatás ideje:
2020.05.03. 12:46

Eddig összegyűlt támogatás:

301 111 HUF

3%

Hátralévő napok száma: 49

Kampány lejáratának dátuma: 2020.06.22.

Támogatók száma: 13

A támogatáshoz először jelentkezz be!

Még nem regisztráltál? Kattints ide!